Tom Van den Abeele

De dagelijkse inzet van het hele team zorgen ook in deze coronatijden voor een mooi verhaal

Door Tom Van den Abeele
Sinds vijf jaar aan de slag als betaalde ervaringswerker bij Zorggroep Sint- Kamillus.

“Ik werk als ervaringswerker bij Zorggroep Sint-Kamillus. Door de coronamaatregelen is onze dienst herstel gesloten en ben ik nu voltijds aan het werk op een Psychiatrisch Verzorgingstehuis voor mannen met een interneringsstatuut die psychosegevoelig zijn. Het is de eerste keer dat ik binnen een team op een afdeling werk. Ik ben heel blij met deze ervaring omdat ik nu echt een band heb opgebouwd met onze bewoners.”

“Ook het werken binnen een team is een heel fijne ervaring. Er hangt een goede sfeer met goeie portie humor. Ik heb altijd al veel bewondering gehad voor onze hulpverleners maar in deze tijden stijgt die bewondering naar ongekende hoogten.”

“Elke dag opnieuw zie ik hoe het team zich inzet om het leven van onze bewoners zo aangenaam mogelijk te maken. Herstelgerichte zorg gaat over het verhogen van levenskwaliteit en dat ervaar ik dagelijks op onze afdeling.”

"Het geduld dat onze bewoners opbrengen en de dagelijkse inzet van het hele team zorgen ook in deze coronatijden voor een mooi verhaal. Samen staan we sterk!"

Meer lezen? De tips onder de vuistregel ‘Zorg voor een goeie teamsfeer’ sluiten mooi aan bij Toms oproep.