Christine De Spiegeleer

Haal je kracht uit de dankbaarheid van de mensen

“Bijna vier weken lang stond ik in voor de thuiszorg van een gezin van drie personen dat besmet was met het coronavirus. De man was al enige tijd bedlegerig en kreeg mantelzorg van zijn vrouw en inwonende dochter. De dochter werkt in een woonzorgcentrum. Zij kreeg de eerste symptomen van het coronavirus. Ze moest in quarantaine. Niet veel later begon ook haar moeder te hoesten en koorts te maken. Toen hebben we besloten om quarantainezorg te verlenen. Het was een intense periode, maar de dankbaarheid van de mensen gaf me de moed en kracht om door te gaan.”

“Schrik had ik niet, maar ergens voelde ik wel wat ongerustheid. Ik heb zelf ook een gezin natuurlijk. Via Familiehulp kreeg ik meteen voldoende beschermingsmateriaal mee, zoals een mondmasker, handschoenen en handgel. Elke dag waste ik mijn schort en ik wisselde regelmatig van handschoenen. Die extra voorzichtigheid bezorgde me wel wat stress, maar het was uiteraard noodzakelijk.”

“Ondanks alle voorzorgen werd na verloop van tijd ook de man ziek, in die mate zelfs dat hij gedurende anderhalve week in het ziekenhuis belandde. Gelukkig is voor iedereen alles goed afgelopen, al blijven de extra preventiemaatregelen tot op vandaag van kracht.”

“Het was een stressvolle periode, maar de dankbaarheid van die mensen gaf me de moed en de kracht om door te gaan. Dat gezin was mijn collega’s en mijzelf zo dankbaar, ongezien. Daar doe je het als verzorgende voor. Ook van mijn eigen gezinsleden kreeg ik veel steun. Ontspannen deed ik door in het weekend wandelingen te maken. Even het hoofd vrijmaken en energie opdoen, dat is in deze dagen absoluut geen overbodige luxe.”

"Het was een stressvolle periode, maar de dankbaarheid van die mensen gaf me de moed en de kracht om door te gaan."

Meer lezen? De tips onder de vuistregel “Zorg voor regelmaat en voldoende rust” sluiten mooi aan bij de getuigenis van Christine.