Geertje Steegen

Patiënten kunnen blijven zien houdt mij recht.

Door Geertje Steegen
51 jaar ● moeder van 3
Psychiater aan het UVC Brugmann

“Bij het begin van de lockdown werd ik zelf geveld door een Covid-19-infectie. Ik lag drie weken thuis in quarantaine in mijn slaapkamer. Mijn afspraken dienden te worden afgezegd. In de derde week van mijn persoonlijke quarantaine kon ik de dringendste behandelingen opnieuw voortzetten van achter mijn computer in mijn bed.”

“En dat heeft mij rechtgehouden en houdt me nog steeds recht: het feit dat ik mijn ambulante patiënten kan blijven ‘zien’, begeleiden, ondersteunen. We zijn allemaal al ongerust genoeg over de gezondheid van onze naasten, doen alles wat we kunnen om toch maar geen virus in huis te halen en ons gezin te beschermen. Mocht daar nog eens de ongerustheid bij komen dat mijn psychotische patiënten zouden kunnen hervallen, dat zou moeilijk te verteren zijn.”

“Ik ben dus heel dankbaar voor de snelle mogelijkheid om telefonische en videoconsulten toe te staan, waardoor ik toch zo’n 95% van mijn patiënten kan blijven opvolgen. Zo houd ik de vinger aan de pols, ook op afstand.”

Close

Ken je iemand in je omgeving die zorg draagt voor een ander? Iemand die je graag wil bedanken voor zijn of haar werk? Laat hen weten dat je aan hen denkt, gebruik één van onze kaartjes of ontwerp zelf een kaartje via onze zelfontwerp-functie.

Bekijk kaartjes

"Het feit dat ik mijn ambulante patiënten kan blijven ‘zien’, begeleiden, ondersteunen houdt me recht in deze coronacrisis."

Meer lezen? De tips onder de vuistregel “Blijf aanwezig” sluiten mooi aan bij de getuigenis van Geertje