Shauni Pattyn

“Veerkracht in CAW Noord West-Vlaanderen: Hou contact met je collega’s. Weet wat er gaande is, hoe ze zich voelen.”

Shauni Pattyn – CAW Noord West-Vlaanderen

Bij CAW Noord West-Vlaanderen kan je terecht als je het moeilijk hebt. Je kan er terecht in het ontmoetingscentrum, kan informatie en advies vragen of kan er begeleiding aanvragen, opvang of crisishulp. Als communicatiemedewerker haalde Shauni het onderste uit de kan om de veerkracht bij collega’s te vergroten. Dit zal ook komende jaren meegenomen worden in de werking.

Hoe ziet veerkracht in CAW Noord West-Vlaanderen eruit? Appreciatie voor de collega’s is hierbij een aandachtspunt, het helpt om je beter in je vel te doen voelen. Verbinding versterken gebeurt door dansfilmpjes, het versturen van kaartjes… waardoor het serieuze uit het werk gehaald werd en ruimte gemaakt wordt voor luchtigheid. Een interne radioshow, met collega-presentatoren en plaatsjes die aangevraagd kunne worden dragen hiertoe bij.

Dé tip voor andere organisaties?

“Hou contact met je collega’s, in de vorm van weten wat er gaande is. Wat voelen ze? Denken ze? Hoe voelen teams zich? Zodat je actie kunt ondernemen en iets kunt doen. Ga regelmatig bij je teams langs, als je mensen kent, kan je makkelijker op situaties inspelen door bijvoorbeeld ondersteuning te bieden en ervoor te zorgen dat de veerkracht staande blijft”

Nieuwsgierig naar andere getuigenissen? Lees meer.

 

Wees creatief in het zoeken van nabijheid.