Gertjan Catrysse

“Veerkracht in Tordale: Soms is het goed om de lat niet te hoog te leggen en de lat zelfs net ietsje te laten zakken. “

Gertjan Catrysse – Tordale vzw

Vzw Huize Tordale is een VAPH-voorziening die verblijf, wonen werken en ontspanning aanbiedt. Gertjan werkt er als teamcoach. Het afgelopen jaar viel de solidariteit binnen de organisatie hem ferm op. In een landschap dat voortdurend in verandering is, is informatie cruciaal. Zeker in coronatijden. In Tordale viel het grote engagement van de medewerkers vooral op. Omdat het privéleven grotendeels beperkt werd, merkte Gertjan op dat mensen heel graag kwamen werken, om dit tekort in het privéleven op te vullen en verbinding aan te gaan met anderen. Corona maakte duidelijk dat de visie en beleid rond veerkrach al sterk uitgewerkt zijn. Er is o.a. een stressteam die medewerkers kan opvangen, een ombudsdienst en teamcoach.

Om de verbinding in stand te houden zette men in op Facebook (creatief Tordale), met de bedoeling om zo veel als mogelijk positieve berichten en inspiratie te delen met elkaar. Dit had een positief effect en zorgde voor een positieve vibe.  Door te werken met challenges voor cliënten en team sprak men elkaar aan en daagde men elkaar uit , dit creëerde dynamiek in de bubbel en deed stilstaan bij de kleine dingen van het leven.

Dé tip voor andere organisaties?

” We willen steeds doordoen, pionieren, meegaan in verandering… soms is het goed om de lat niet te hoog te leggen en de lat zelfs niet iets te laten zakken. Als iets even gepauzeerd wordt, is dat niet erg. Want het is de kern van de werking van de organisatie die telt. Dit moet kunnen.”

Nieuwsgierig naar andere getuigenissen over veerkracht? Lees meer.

 

Durf de lat soms ook iets lager te leggen