Kristien Henderickx

Ik haal kracht uit verbondenheid

Door Kristien Henderickx
42 jaar ● alleenstaande
18 jaar katholiek zorgpastor in de ouderenzorg

“Wat laadt mijn batterijen op? Wat blijft me energie geven? Ik heb het mezelf deze periode meermaals afgevraagd. Het antwoord is veelzijdig. Zo kreeg ik onlangs een kaartje toegestuurd van een lieve collega en kreeg ik een zelfgehaakte attentie van een lieve vriendin die aansluit bij mijn wortels. Maar ook een in stilte brandend kaarsje, een beetje groen, … geeft me kracht.”

“Ik ben heel dankbaar voor de visie in onze zorgvoorziening: we doen dit samen, niemand kan dit alleen. Het hoort erbij dat iedereen eens een moeilijk moment heeft. Dat mag je zeker tonen en delen om daarna weer samen verder te kunnen.”

“Ik ben heel dankbaar voor de vele vrienden waarmee ik blijvend contact heb tijdens deze periode, niet op de gebruikelijke manier, maar wel écht, rekening houdend met wie we in het diepste van onze ziel zijn.”

“Ik ben heel dankbaar voor mijn spirituele wortels. Dagelijks neem ik digitaal deel aan het Taizé-gebed. Daardoor voel ik me verbonden met mensen over de hele wereld. Door het aansteken van een kaarsje voor alles waar ik geen woorden voor heb, door oog te hebben voor alle leven in de natuur.”

“Ik ben heel dankbaar om me verbonden te weten met collega-pastores waardoor ik professioneel ook voeding vind om het hoofd te bieden aan nieuwe situaties. Ervaringen delen maakt mijn rugzak weer rijker gevuld.”

"We doen dit samen, niemand kan dit alleen. Het hoort erbij dat iedereen eens een moeilijk moment heeft. Dat mag je zeker tonen en delen om daarna weer samen verder te kunnen."

Meer lezen? De tips onder de vuistregel “Zorg voor een goede teamsfeer” sluiten mooi aan bij Kristiens getuigenis.