Kies voor gezonde voeding. Waak over je vochtbalans.

infographic-icon

In drukke tijden hebben we soms de neiging om onszelf weg te cijferen. Terwijl gezond eten en voldoende drinken van belang is om onze energie in ons lichaam aan te vullen.

 

Gezond eten

Gezond eten: wat houdt dat eigenlijk in? Het is niet evident om je weg te vinden in de talrijke websites, voedingshypes en artikels hierover. Op de website van het Vlaams instituut Gezond Leven vind je objectieve en wetenschappelijke informatie. Ze geven mee welke voeding de voorkeur heeft, wat je beter beperkt en geven haalbare richtlijnen mee, dit allemaal in de voedingsdriehoek.

Als je in zorg of welzijn werkt, werk je soms in shiften, en is het niet makkelijk om je eetmomenten goed te plannen. Ook daarover vind je tips.

 

Voldoende drinken

Voldoende drinken klinkt logisch, maar als je druk bezig bent vergeet je dit soms. Drinken doe je best niet enkel als je dorst hebt.

Je hoeft niet enkel water te drinken. Ook koffie of thee zijn ok. Ga je toch voor water, pimp het met een smaakje (komkommer, aardbei, munt…) en hou je (hervulbare) waterfles bij de hand.