Tools en apps over geestelijke gezondheid

Tools

Er bestaan heel wat apps en tools die focussen op geestelijke gezondheid. Op www.onlinehulp-apps.be vind je een overzicht van apps voor welzijn en geestelijke gezondheid en kan je eenvoudig zoeken op thema. We pikken er enkele uit:

  • Houvast (Rode Kruis): als je het psychisch moeilijk hebt of anderen wil ondersteunen.
  • Geluksdriehoek (Vlaams instituut Gezond Leven): behoud of versterk je geluk. Met onderbouwde oefeningen over piekeren,stress en angst.
  • Iedereen oké (Ally institute): werken aan mentale weerbaarheid in rare tijden.
  • Vaardig Leven (CGG Ahasverus): vaardig Leven is een toolkit met oefeningen die veerkracht helpen ontwikkelen en psychische vaardigheden trainen.
  • Gevoelsthermometer (MentIT BV): met de gevoelsthermometer kan je je gevoelens registreren en er taal aan geven. Op deze manier kan je opvolgen hoe je je voelt in een bepaalde situatie.

Het boek waarvan sprake in het webinar over piekeren en slaap is ‘Weg van het piekeren’ van Filip Raes.

 

Hulp nodig?

Online tools hebben zijn nut, maar soms kan je nood hebben aan meer ondersteuning. De online zorgscreener geeft aan of het voor jou als medewerker in zorg- en welzijn nuttig kan zijn om een gesprek te hebben met een professionele hulpverlener.

Ben je op zoek naar een luisterend oor? Op deze pagina vind je een overzicht van plaatsen waar je terecht kunt voor ondersteuning.