Webinar

Webinar: minder piekergedachten, meer slaap.

Ontdek praktische tips om te leren omgaan met piekergedachten

Een gesprek met professor Filip Raes, relatie- en gezinstherapeute Hadi Waelkens en psycholoog Erik Franck. Gemodereerd door professor Kris Vanhaecht.

Iedereen piekert af en toe wel eens. De vele onzekerheden, die corona veroorzaakt, zorgen voor meer piekergedrag dan vroeger. Soms gaan negatieve gedachten met ons op de loop en hebben we het gevoel dat we er geen controle meer over hebben. Tijd om daar iets aan te doen!

In deze nieuwe DeZorgSamen webinar spreken we over het effect van piekeren op ons dagelijks leven en nachtrust. In deze webinar staan we niet alleen stil bij het effect van piekeren, maar geven we ook praktische tips die je zelf kan gebruiken. Daarnaast bekijken we hoe je hier als leidinggevende binnen je team mee kan omgaan. We bekijken ook hoe onze slaap er idealiter uit ziet en je krijgt tips over hoe je je slaaphygiëne kan verzorgen.

Deze gratis webinar is bedoeld voor iedereen die werkt in zorg en welzijn. Zowel als zelfstandige zorgverlener, of werkt in de eerste lijn, een ziekenhuis, woon – en zorgcentrum, jeugdhulp, gezinsondersteuning, voorziening voor mensen met een beperking, in de thuiszorg of kinderopvang of mantelzorger is.

Wil je graag weten over hoe je je eigen veerkracht op peil houdt? Bekijk dan zeker onze andere webinars!

Enkele apps en websites waarover sprake in de webinar vind je hier terug.

De powerpoint bij deze webinar kan u hier downloaden.

Herbekijk hieronder deze webinar:

Duur

60 minuten

Experten

  • Filip Raes is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar psychologie aan de KU Leuven
  • Hadi Waelkens is psychologe en systeemtherapeute en diensthoofd van de volwassenenpsychologen in UZ Leuven
  • Erik Franck is verpleegkundige, psycholoog, gedragstherapeut en hoofddocent toegepaste psychologie aan de Universiteit Antwerpen
  • Kris Vanhaecht is verbonden aan KU Leuven en is een van de initiatiefnemers van De ZorgSamen
  • Filip Raes

  • Hadi Waelkens

  • Kris Vanhaecht

  • Erik Franck